Unen keston tai laadun seuranta ei näytä oikeanlaisia lukemia

Tarkista, että olet asettanut kellon asetuksista nukkumaanmeno- ja heräämisajat normaalin nukkumisaikataulusi mukaan. Kun menet nukkumaan kello ranteessa, seuraa se untasi kiihtyvyysmittarin eli liikeanturin tietojen mukaan. Huomioithan että vaikka siis heräisit yöllä, ei kello välttämättä rekisteröi sitä heräämiseksi jos ei käsi saa liikettä.

Unen kesto on aina arvio, ja nukkumisen aikainen liikehdintä saattaa vaikuttaa seurannan tarkkuuteen. Tarkkuus vaihtelee henkilökohtaisesti myös sen mukaan, kuinka paljon käyttäjä yleensä liikkuu unissaan.

Unen keston lisäksi kello voi arvioida myös unen laatua (mallista riippuen) seuraamalla sykevaihteluja unen aikana. Tätä varten täytyy päivittäissyke ja uniseuranta olla käytössä.