Arvonlisäveroton myynti EU:n ulkopuolella asuville asiakkaille

Tarjoamme mahdollisuuden EU:n ulkopuolella asuville asiakkaillemme ostaa tuotteitamme arvonlisäverottomasti. Arvonlisäveroton ostaminen koskee Suomessa vierailevia matkailijoita ja ulkomailla pääsääntöisesti asuvia suomalaisia. Usein myös rauhanturvaajat ovat oikeutettuja verottomiin ostoihin.


Verottoman matkailijamyynnin edellytyksenä on, että tavara myydään EU:n ja Norjan ulkopuolella asuvalle matkailijalle. Matkailijan kotipaikka on ehtojen mukainen, jos tämä ei asu tai oleskele pysyvästi tai jatkuvasti EU-maassa tai Norjassa. Jatkuvaksi ymmärretään yleensä vähintään kuuden kuukauden asuminen tai oleskelu.


Myös suomalaiset, jotka ovat asuneet pysyvästi tai vähintään kuusi kuukautta EU:n ja Norjan ulkopuolella, ovat oikeutettuja arvonlisäverottomiin ostoksiin. Tällöin verottomat ostokset voidaan ostaa jo kaksi viikkoa ennen ulkomaille muuttoa. Ostajan on esitettävä

myyjälle ostohetkellä työ- tai oleskelulupa todisteeksi. Ostosten tekeminen onnistuu myös lomamatkoilla Suomessa.


Ostosten yhteissumman alaraja on 150 euroa. Tuotteet tulee viedä EU-alueen ulkopuolelle käyttämättömänä ja sinetöitynä ostokuukautta seuraavien kolmen kuukauden sisällä. Jos kaipaat lisätietoa, löytyy kaikki tarpeellinen tieto https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/ -sivuilta.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.