Kinetic kellon toiminta

Kinetic lataa käyntivaraa kellossa olevaan akkuun, kun kello saa liikettä käyttäjän kädessä. Keskiverto käyntivara täydellä akun latauksella on noin 6 kuukautta.

Akun latausta voi myös virittää heiluttamalla kelloa sivuttaissuunnassa, jolloin kuulee kuinka koneistossa oleva vetopaino pyörii. Tästä kuuluva ääni voi olla hyvin erottuva, jopa rohiseva, mutta se on asiaankuuluvaa.

Kinetic mallin käyntitarkkuus on sama kuin kvartsi-eli paristokellon; kuukausitasolla kello voi jätättää tai edistää noin 15 sekunnin verran.